ماکادمیا

1402 دی 27, چهارشنبه
ماکادمیا

ماکادمیا فندق کلید دار/Macadamia

ماکادمیا که زادگاه اصلی آن کشور استرالیا می باشد از نزدیک به ده نوع درخت مختلف می تواند برداشت شود که تنها دو نوع از آنها مرغوب می باشند. هر درخت بطور میانگین ده سال زمان می برد تا به بار بنشیند. از ابتدای کشف این نوع میوه، بومیان استرالیای شمالی میوه ماکادمیا را مصرف می کردند. در آن زمان این میوه را با نام kindal kindal می شناختند. زمانیکه بریتانیایی ها به استرالیا مهاجرت کردند، به پاسداشت نام دکتر جان ماکادم _مبدع روشی نوین درساخت جاده ها_   نام این میوه را ماکادمیا نهادند. بعد از آن زمان ، درختان ماکادمیا به جهت استفاده تجاری در هاوایی نیز کاشته شدند و آب و هوای مساعد هاوایی باعث جذب بسیاری از سرمایه گذاران برای کاشت و برداشت این محصول شد . میوه چیده شده ماکادمیا پوست سبز رنگی همانند پوست گردو دارد که معمولا فروش آن بصورت پوست گرفته شده انجام می شود . ماکادمیا بعد از برداشت و جدا نمودن  از پوست سبز، توسط دستگاه های خشک کن ریلی خشک میشوند و برای مرحله جدا کردن پوست سخت از مغز و یا شکافتن آن جهت فروش ماکادمیا با پوست آماده می شوند .

 

ماکادمیا خوب چه سایزی است؟ بزرگ/کوچک/متوسط؟!

ماکادمیا به سه سایز بزرگ ،  متوسط و کوچک تقسیم میشود که بر اساس اندازه قطر آن محاسبه میشود . سایز بزرگ به معنی اندازه ۲۶ میلی متر و یا بزرگتر ، سایز متوسط به معنی اندازه ۲۲ الی ۲۴ میلی متر و سایز کوچک به معنی اندازه ۱۶ الی ۲۰ میلی متر است .

اما آنچه باعث خوب بودن آن می شود مغز ماکادمیا و میزان چربی آن است. مغز ماکادمیا چرب ترین نوع بین انواع دانه هاست چرا که در هر ۱۰۰  گرم از آن حدودا ۷۶ گرم چربی وجود دارد . نکته قابل توجه این است که با وجود چربی زیاد ، مقدار کلسترول دانه ماکادمیا صفر می باشد. تا حدود اواخر سال ۲۰۲۲ میلادی ، ماکادمیا یکی از گران ترین مغزها بشمار می آمد اما بدلیل کاشت زیاد این میوه در کشور چین و هاوایی و افزایش صادرات آن ، قیمت ماکادمیا رفته رفته کاهش یافت .

 

آیا طعم ماکادمیا (وانیلی/نمکی/کاکائویی) مربوط به خود درخت است!

عموما فروشندگان برای خاص نمودن محصول ماکادمیا به مشتریانی که شناخت کافی از محصول ندارند این نکته را عنوان می دارند -که خود میوه دارای این طعم است- و این مسئله باعث ایجاد اشتباه در دید مردم گردیده است. اما طعم این محصول به خودی خود همانند فندق می باشد ولی به واسطه تجهیزات مدرن طعم های دیگر چاشنی آن میگردد.

طعم دهی و تفت دادن ماکادمیا تا حدود زیادی با دیگر مغز ها متفاوت است . با توجه به تقاضای زیاد این محصول در طعم وانیلی ، میزان تولید ماکادمیای وانیلی بسیار بالاست اما در کنار آن ماکادمیای نمکی و کاکائویی نیز به بازار عرضه میشود .

 

ماکادمیا بهتر است یا فندق؟

ماکادمیا دارای سایز بسیار بزرگتری نسبت به فندق است و بافت مغز آن دارای انسجام کمتری است . همانطور که گفته شد ماکادمیا دارای طعم های متنوع تری نسبت به فندق است که این مورد یکی از مزیت های این محصول در بازار جهانی میباشد

روغن ماکادمیا به دلیل داشتن خاصیت های زیاد برای پوست و مو و خاصیت ضد اگزما ، بصورت قابل توجهی در محصولات آرایشی و بهداشتی مورد استفاده قرار می گیرد. ماکادمیا حاوی ویتامین‌ها و عناصر لازم بدن از جمله:ب-۱ و ب-۲ ، نیاسین، سلنیوم، پتاسیم، آهن، سدیم و کلسیم می باشد. تمام موارد قید شده بدون اسید چرب اشباع شده می باشند که برای بدن بسیار مفید و سرشار از انرژی هستند.

پروتئین= 9درصدروغن طبیعی=76درصدکربوهیدرات=9درصدالیاف=2درصد

تفاوت ماکادمیا با فندق ایرانی در سایز ، بافت و طعم آنهاست.

انصراف از نظر
نظرات
1403/5/15 18:42
۱۲۳۴۵۶۷۸۹۱۰